I mørketiden er det viktig med omega-3 og vitamin D

Mørketiden har startet – dette bør du gjøre for å holde deg opplagt

Mørketid er når sola ikke står opp, og solskiva ikke er synlig over horisonten i det hele tatt.

27. november hvert år er den offisielle mørketiden i Tromsø. Fram til og med 15. januar vil solens bane i sin helhet gå under horisonten – selv midt på dagen når den er på sitt høyeste.

Jo lenger nord vi kommer, jo lenger varer denne perioden. På Nordkapp startet mørketiden allerede 20. november og varer til 22. januar. I «sør» i Svolvær starter denne tiden først 7. desember og varer knapt én måned.

Bakgrunnen for det er at mørketiden varer kortest ved polarsirklene, og øker i lengde jo lenger mot de respektive polene du kommer. Akkurat ved polene er det veldig spesielt. Der er det mørketid seks måneder i året – og midnattssol i andre halvdel.

-Heldig effekt

Dersom jorda hadde vært uten atmosfære hadde skillet for mørketid vært ved polarsirkelen. Når sollyset passerer gjennom atmosfæren vil det brytes og avbøyes nedover.

Dette gjør at man kan se sola selv om den fysisk befinner seg under horisonten. For oss som bor i nord har det den heldige effekten at dagen blir lenger og mørketiden kortere.

Vitamin-D

Likevel er det mange i nord som opplever mørketiden som en tøff periode. Mangelen på lys er den viktigste grunnen til at mange føler seg slapp på vinteren, men godt kosthold vil kunne hjelpe deg betraktelig.

Å få i oss nok vitamin D er en utfordring langt nord. Lagrene vi har opparbeidet oss gjennom sommeren holder ikke helt til neste sommer. Vi er nødt til å få det i oss gjennom kosten.

Fete fiskeslag som laks, ørret, makrell og sild er veldig gode kilder til vitamin D. Du finner det også i mager fisk, men ikke i like store mengder.

Mange sliter med å få i seg nok fisk, og ny forskning viser at unge under 34 år spiser rundt halvparten så mye sjømat som de gjorde i 2012. Det er kjent at mangelfull tilgang på vitamin D øker sjansen for benskjørhet. Forskning viser at risikoen for et dårligere liv øker dramatisk dersom sjømat utelates fra menyen.

Omega 3-tilskudd inneholder mye vitamin-D

Et godt alternativ dersom du sliter med å få i deg nok fisk, er å anvende vårt patenterte omega 3-tilskudd Olivita. Ingen andre omega 3-kosttilskudd inneholder kombinasjonen omega-3 fra selolje og kaldpresset olivenolje, tilsatt vitamin D. Helseeffektene er dokumenterte, og forskning har vist at det er synergien mellom seloljen og antioksidantene i olivenoljen som gir de mange og unike helseeffektene.

Lykke til i mørketida!


 Tilbud akkurat nå

50 % på ditt første kjøp

Gjelder valgfritt 2 måneders abonnement

Hjem

«Etter jeg begynte å drikke Olivita hver morgen gikk kolesterolet ned fra 7,8 til 5,7 i løpet av noen måneder».

Laila Bjørnæs (74)

Laila Bjørnæs bruker Olivita for kolesterolet sitt

 • For å kjenne effekten av Olivita anbefales det å bruke oljen regelmessig i minimum 2 måneder. Prøv den i dag til 1/2 pris. Gjelder valgfritt 2 måneders abonnement.
 • Ved bestilling av vårt prøvetilbud på Olivita 2 mnd. abonnement, vil du få tilsendt 2 måneders forbruk (3 enheter) til kr. 249,- + kr. 45,- i frakt. Totalt kr. 294,-. Normal pris er kr. 498,- + kr. 45,- i frakt. Totalt kr. 543,-

  Abonnement kan sies opp fortløpende og oppsigelsen vil tre i kraft med øyeblikkelig virkning. Unntaket er når varer er sendt fra oss som leverandør, normalt inntil 10 virkedager før du skal motta neste levering. Du forplikter deg derfor til å motta og betale for denne leveransen.

  Som abonnement får du faste forsendelser hver 2 måned for kun kr. 271,5,- per måned (totalt kr. 543,-) – inkl. frakt.

  Abonnementet kan endres når du vil. Du kan selvfølgelig hoppe over, eller få en ekstra forsendelse hvis du ønsker det.

  Du må være minst 18 år for å kunne foreta kjøp av varer med betaling av faktura.

  Det er kun returrett på den første varen du mottar. De påfølgende varer i abonnementsavtalen er identiske med den første varen. Det er således ikke returrett på de varer som du mottar etter den første pakken. Ønsker du ikke lenger å motta varer i abonnementet må du avbestille innen angitt frist. Pakker som returneres til oss uten godkjennelse får ikke tilhørende faktura kreditert.
  Originalkravet blir stående selv om pakken sendes i retur. Hvis pakken er urettmessig sendt til deg, har du selvfølgelig returrett. Dette er da en reklamasjon.

  Introduksjonsprisen gjelder kun 1 gang per person. Kunder som bestiller på nytt etter å ha mottatt starttilbudet vil få en abonnementspakke til ordinær pris. Dette anses altså som en gjenåpning av abonnementet.

  Du får den aller beste kundeservice!
  Vår kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 464 33 000 alle hverdager mellom klokken 08.30 og 15.45. Du kan også sende en mail til post@olivita.com

  Olivita AS stiller seg ansvarlig for de personopplysninger vi besitter i vårt kunderegister. For å opprettholde kundekontakten, samt gi deg den beste servicen og unike og interessante tilbud, ønsker vi å lagre dine kundeopplysninger. Dersom du ikke ønsker å motta slike tilbud kan du ta kontakt med vår kundeservice via post@olivita.com

  Vi ønsker deg en trygg og sikker handel!

  Vennlig hilsen Olivita AS