Morten Gamst Pedersen

Morten Gamst Pedersen

Riktig kosthold gjør at Gamsten henter viktige marginer som idrettsutøver

Det er ingen snarveier hvis du skal holde deg på topp.

– Kjører du Ferrari, så fyller du 98-oktan

Gamst Pedersen har alltid hatt et bevisst fokus på kosthold og restitusjon. Det har lønnet seg. Særlig i hans periode i Blackburn var han ekstremt lite skadet – og ekstremt mye på banen: I løpet av ni sesonger spilte han 288 Premier League-kamper for klubben – bare keeperlegenden Brad Friedel har flere. Han satte samtidig klubbrekord i antall sesonger på rad med scoringer (8) – og bokførte seg for over 30 mål totalt.

– Kosthold er noe som har stor betydning når du er idrettsutøver. Det er som å kjøre bil; dersom du har en Ferrari, så fyller du 98-oktan på tanken – den beste flybensinen du kan få tak i. Det er det samme med et menneske; putter du «drit» i kroppen, så får du ikke like mye tilbake.

Og selv om kroppen er aldrende – er fokuset fortsatt skarpt.

– I TIL har vi et veldig bra fokus på kosthold. Det er viktig å kunne hente marginer der man kan. Vi i TIL er så heldig at vi har et samarbeid med Olivita. Det gir en positiv effekt. Hvis man kan hente marginer på en sånn type tilskudd – så er det ingenting som er bedre akkurat det.

Derfor bruker TIL Olivita

Fysisk trener i TIL – Truls Hallen – forklarer hvorfor klubben har valgt å ta i bruk det Tromsø-baserte forskningsproduktet Olivita.

– For toppidrettsutøvere er det viktig med tilskudd av omega-3 og antioksidanter. Vi vet at det kan ha gunstig effekt for restitusjonen mellom øktene, og det er også viktig for hjerte og kretsløp. Vi har også sett at det kan ha gunstig virkning for ledd i og med at fotball er en idrett hvor leddene belastes i veldig stor grad, sier Hallen.

Andre som også bruker Olivita

Ellinor og Ingvar Johnsen

Ellinor og Ingvar Johnsen

​​​​​​​Oljen endret livet for Ingvar og MS-syke Ellinor.
Ole Lindbæk

Anna Reiersen

Tidligere plaget både med stive ledd og psoriasis, nå er Anna sprekere og friskere enn på mange år. Det takker hun Olivita for.

Linda Gjendem Rønning

Olivita er hudpleie innenfra ifølge Linda ved Klinikk Hud og Spa i Molde.
Randi Bushmann

Randi Bushmann

Randi slet med stive knær. Så fant hun «Livets olje»