Kostholdstips for kolesterolet

6 kostholdstips for å bedre kolesterolet

Les om 6 kostholdstips for kolesterolet. Små kostholdsendringer kombinert med daglig inntak av omega-3 kosttilskuddet Olivita kan bedre kolesterolverdiene gjennom å senke det «dårlige» LDL kolesterolet og øke det «gode» HDL kolesterolet*

Gjennom rene råvarer, mer plantebasert mat, mindre mettet fett og mer fiberholdig mat kan du bedre kolesterolverdiene. Tiltak som fysisk aktivitet og røykeslutt vil også kunne bedre kolesterolverdiene.

Først en forenklet forklaring av hva det «dårlige» og det «gode» kolesterolet er.

Hva er det «dårlige» LDL- og det «gode» HDL kolesterolet?

LDL og HDL er ikke dårlig og bra kolesterol, men dårlige og gode former for kolesteroltransport.

HDL er en bra transportform for kolesterol fordi det frakter kolesterol ut av åreforkalkede områder og deretter videre ut av kroppen.

LDL er en dårlig kolesteroltransportør fordi det pakker kolesterolet inn i blodåreveggene, hvor det til slutt kan dannes forkalkning. Forkalkningen leder til betennelse i åreveggen som starter den reparasjonsprosessen vi best kjenner som levringen (1). Blodåren har nå begynt å tette seg, noe som kan lede til hjertekrampe eller hjerteinfarkt.

Dette må vi forhindre gjennom forebygging. I det følgende skal du få 6 kostholdstips for å bedre kolesterolet.

Les også: Hva er kolesterol

6 kostholdstips til kolesterolsenkende mat

Kostholdstips for kolesterolet # 1. La en større andel av maten være plantekost.

Avokado, nøtter, frø, grønnsaker, bær, urter, spirer og extra virgin olivenolje er mat for det gode HDL kolesterolet.

Planter har kraftige antioksidanter som kan forhindre at det skapes en betennelsesreaksjon i blodåreveggen når LDL kolesterolet klistrer seg fast til åreveggen.

Kostholdstips for kolesterolet # 2. Spis mer fiber.

Fiber trekker til seg og reduserer det dårlige LDL kolesterolet i tarmen.

Matvarer som inneholder mye fiber er grønnsaker, bønner, linser og korn, spesielt havre og bygg.

Kostholdstips for kolesterolet # 3. Spist minst mulig bearbeidede matvarer.

Råvarer gir både mer fiber og næring. Velg grovere mel og spelt istedenfor prosessert hvitt hvetemel. Velg brun ris istedenfor hvit ris. Fråts i byggryn, linser og quinoa.

Kostholdstips for kolesterolet # 4. Tenk 2 håndfull plantebasert mat per håndfull kjøtt på fatet.

Bytt ut bearbeidet kjøtt med kjøttvarer med lav kjøttandel uten uheldige tilsetninger.

Velg mer kjøtt fra beitedyr, som vilt og lam.

Velg gjerne 3 middager i uken med fisk og sjømat.

Kostholdstips for kolesterolet # 5. Kutt ned på matvarer som inneholder mettet fett.

Mettet fett kan øke det dårlige LDL kolesterolet og redusere det gode HDL kolesterolet. Les på næringsinnholdet og finn ut hvor mye mettet fett det er i matvarene du kjøper. Mettet fett finnes typisk i prosessert mat som for eksempel kaker, kjeks, smør og andre prosesserte matvarer.

Kostholdstips for kolesterolet # 6. Ta tilskudd av høykvalitets omega-3

Resultater i kliniske studier viser at omega-3 kosttilskuddet Olivita (laget av selolje og kaldpresset olivenolje og vitamin D) øker det gunstige HDL-kolesterolet. Dette bekreftes også av mange som har brukt Olivita og som har fått målt kolesterolverdiene.

Det er dokumentert at det gode kolestrolet (HDL) motvirker utviklingen av hjerte-karsykdom. Mye tyder på at dette kan være viktigere enn bare å fokusere på å ha lavt nivå av det dårlige LDL kolestrolet.

Olivita øker det gode HDL kolestrolet vesentlig. Noen brukere rapporterer om at HDL-kolesterolet har blitt like høyt som LDL-kolesterolet etter bruk av Olivita, noe som er svært gunstig.

Les også: Dette bør du vite om kolesterol og statiner

* Det å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten har vist seg å senke/redusere kolesterolkonsentrasjonen i blodet. En høy kolesterolkonsentrasjon er en risikofaktor for utviklingen av koronar hjertesykdom.

Kilder:

1. onlinelegen.no


 Tilbud akkurat nå

50 % på ditt første kjøp

Gjelder valgfritt 2 måneders abonnement

Hjem

«Nå er kolesterolet brakt ned på et tilfredsstillende nivå under 5,0. Det skyldes ene og alene Olivita. Dette kosttilskuddet har gjort underverker hva kolesterolet mitt angår» -Terje Tønnesen-

Terje Tønnesen bruker Olivita omega-3 kosttilskudd

 • For å kjenne effekten av Olivita anbefales det å bruke oljen regelmessig i minimum 2 måneder. Prøv den i dag til 1/2 pris. Gjelder valgfritt 2 måneders abonnement.
 • Ved bestilling av vårt prøvetilbud på Olivita 2 mnd. abonnement, vil du få tilsendt 2 måneders forbruk (3 enheter) til kr. 249,- + kr. 45,- i frakt. Totalt kr. 294,-. Normal pris er kr. 498,- + kr. 45,- i frakt. Totalt kr. 543,-

  Abonnement kan sies opp fortløpende og oppsigelsen vil tre i kraft med øyeblikkelig virkning. Unntaket er når varer er sendt fra oss som leverandør, normalt inntil 10 virkedager før du skal motta neste levering. Du forplikter deg derfor til å motta og betale for denne leveransen.

  Som abonnement får du faste forsendelser hver 2 måned for kun kr. 271,5,- per måned (totalt kr. 543,-) – inkl. frakt.

  Abonnementet kan endres når du vil. Du kan selvfølgelig hoppe over, eller få en ekstra forsendelse hvis du ønsker det.

  Du må være minst 18 år for å kunne foreta kjøp av varer med betaling av faktura.

  Det er kun returrett på den første varen du mottar. De påfølgende varer i abonnementsavtalen er identiske med den første varen. Det er således ikke returrett på de varer som du mottar etter den første pakken. Ønsker du ikke lenger å motta varer i abonnementet må du avbestille innen angitt frist. Pakker som returneres til oss uten godkjennelse får ikke tilhørende faktura kreditert.
  Originalkravet blir stående selv om pakken sendes i retur. Hvis pakken er urettmessig sendt til deg, har du selvfølgelig returrett. Dette er da en reklamasjon.

  Introduksjonsprisen gjelder kun 1 gang per person. Kunder som bestiller på nytt etter å ha mottatt starttilbudet vil få en abonnementspakke til ordinær pris. Dette anses altså som en gjenåpning av abonnementet.

  Du får den aller beste kundeservice!
  Vår kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 464 33 000 alle hverdager mellom klokken 08.30 og 15.45. Du kan også sende en mail til post@olivita.com

  Olivita AS stiller seg ansvarlig for de personopplysninger vi besitter i vårt kunderegister. For å opprettholde kundekontakten, samt gi deg den beste servicen og unike og interessante tilbud, ønsker vi å lagre dine kundeopplysninger. Dersom du ikke ønsker å motta slike tilbud kan du ta kontakt med vår kundeservice via post@olivita.com

  Vi ønsker deg en trygg og sikker handel!

  Vennlig hilsen Olivita AS