Selolje og olivenolje har meget gode helsegevinster hvis du blander de sammen.

Hvilke helseeffekter har olivenolje?

Middelhavsbefolkningens hovedkilde til fett er olivenolje

Flere studier har vist at Middelhavsdietten har god helseeffekt. Det er lavere lavere forekomst av hjerte- og karsykdommer med Middelhavsdietten sammenlignet med den vestlige dietten. Flere studier har pekt på at det er olivenoljen og dens egenskaper som gjør at Middelhavsdietten har så gode helseeffekter.

Hovedkilden for fett i Middelhavsdietten er olivenolje. I middelhavsbefolkningen er det anslått at hvert individ inntar mellom 25 og 50 ml olivenolje per dag.

Kaldpresset olivenolje er rik på antioksidanter

Studier av befolkningsgrupper så vel som laboratoriestudier har gitt holdepunkt for at inntak av «jomfruolje» (kaldpresset olivenolje) gir gunstige helseeffekter ved flere sykdomstilstander. Dette skyldes ikke bare det høye nivået av en-umettede fettsyrer, men ikke minst at olivenoljer er rik på antioksidanter som eksempelvis fenolforbindelser.

Det er ca. 230 kjemiske forbindelser i olivenolje. De viktigste antioksidantene i ”jomfruoljer” er karotener og fenoler inkludert fettløselige og vannløselige fenoler. Globalt er innholdet av polyfenoler i olivenoljer fra 200 til 1000 mg/kg avhengig av dyrkning og kultivering. Noen av de viktigste av disse er hydroksytyrosol  (HT) og tyrosol.

Olivenoljens helseeffekter er knyttet til antioksidantene

Helseeffekter som er blitt koplet med de meget viktige antioksidantene i hydroksytyrosol er blant annet:

 • Hjertebeskyttende
 • Beskyttelse av hjernefunksjon og det sentrale nervesystem
 • Det er også vel kjent at hydroksytyrosol besitter gunstige effekter på leveren

Oleocanthal har lignende effekt som Ibux

Oleocanthal er en av de mest interessante polyfenoler i olivenolje som er årsaken til den litt bitre/brennende følelse i halsen ved inntak av olivenolje.

For vel 10 år siden ble det rapportert i tidsskriftet Nature at oleocanthal har tilsvarende helseeffekter som Ibux til å hemme dannelsen av betennelsesprodukter.

Effektiviteten av Oleocanthal til å redusere markører for leddgikt og påvirke vitale prosesser for utvikling av Alzheimer er også bekreftet.

Teksten er hentet fra artikkelen «I nord og sør, på hav og land, fra sel og oliven», skrevet av professor emeritus Bjarne Østerud og Edel O. Elvevoll, som er publisert i det vitenskapelige tidsskriftet «Ottar» nr. 2 2017. Artikkelen i sin helhet kan leses ved å abonnere på tidsskriftet «Ottar» her.


 Tilbud akkurat nå

50 % på ditt første kjøp

Gjelder valgfritt 2 måneders abonnement

Hjem

«Etter jeg begynte å drikke Olivita hver morgen gikk kolesterolet ned fra 7,8 til 5,7 i løpet av noen måneder».

Laila Bjørnæs (74)

Laila Bjørnæs bruker Olivita for kolesterolet sitt

 • For å kjenne effekten av Olivita anbefales det å bruke oljen regelmessig i minimum 2 måneder. Prøv den i dag til 1/2 pris. Gjelder valgfritt 2 måneders abonnement.
 • Ved bestilling av vårt prøvetilbud på Olivita 2 mnd. abonnement, vil du få tilsendt 2 måneders forbruk (3 enheter) til kr. 249,- + kr. 45,- i frakt. Totalt kr. 294,-. Normal pris er kr. 498,- + kr. 45,- i frakt. Totalt kr. 543,-

  Abonnement kan sies opp fortløpende og oppsigelsen vil tre i kraft med øyeblikkelig virkning. Unntaket er når varer er sendt fra oss som leverandør, normalt inntil 10 virkedager før du skal motta neste levering. Du forplikter deg derfor til å motta og betale for denne leveransen.

  Som abonnement får du faste forsendelser hver 2 måned for kun kr. 271,5,- per måned (totalt kr. 543,-) – inkl. frakt.

  Abonnementet kan endres når du vil. Du kan selvfølgelig hoppe over, eller få en ekstra forsendelse hvis du ønsker det.

  Du må være minst 18 år for å kunne foreta kjøp av varer med betaling av faktura.

  Det er kun returrett på den første varen du mottar. De påfølgende varer i abonnementsavtalen er identiske med den første varen. Det er således ikke returrett på de varer som du mottar etter den første pakken. Ønsker du ikke lenger å motta varer i abonnementet må du avbestille innen angitt frist. Pakker som returneres til oss uten godkjennelse får ikke tilhørende faktura kreditert.
  Originalkravet blir stående selv om pakken sendes i retur. Hvis pakken er urettmessig sendt til deg, har du selvfølgelig returrett. Dette er da en reklamasjon.

  Introduksjonsprisen gjelder kun 1 gang per person. Kunder som bestiller på nytt etter å ha mottatt starttilbudet vil få en abonnementspakke til ordinær pris. Dette anses altså som en gjenåpning av abonnementet.

  Du får den aller beste kundeservice!
  Vår kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 464 33 000 alle hverdager mellom klokken 08.30 og 15.45. Du kan også sende en mail til post@olivita.com

  Olivita AS stiller seg ansvarlig for de personopplysninger vi besitter i vårt kunderegister. For å opprettholde kundekontakten, samt gi deg den beste servicen og unike og interessante tilbud, ønsker vi å lagre dine kundeopplysninger. Dersom du ikke ønsker å motta slike tilbud kan du ta kontakt med vår kundeservice via post@olivita.com

  Vi ønsker deg en trygg og sikker handel!

  Vennlig hilsen Olivita AS